Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd glas behoort net als gehard glas tot de veiligheidsglassoorten.
Deze beglazing bestaat uit 2 of meer bladen glas, tussen deze bladen glas worden fabrieksmatig 1 of meerdere lagen folies aangebracht.
In eerste instantie wordt het glas samen met de folies door een wals aan elkaar gehecht waardoor al veel luchtbellen verwijderd worden.
Hierna komt het aan elkaar klevende, geperste glaspakket in een autoclaaf waar het glas en de folies onder hitte en druk vast met elkaar worden verbonden tot een eenheid met geheel helder doorzicht.
Dit betekent dat bij een mechanische (over) belasting het glas breekt, maar de breukstukken blijven aan de folie vast zitten.
Zo zorgt gelaagd veiligheidsglas voor warmte isolatie, zonwering, brandwering en geluidswering. Met deze eigenschappen kan het u en uw eigendommen beschermen.
Kies altijd het soort gelaagd veiligheidsglas dat past bij uw situatie om risico’s te vermijden.
Gelaagd veiligheidsglas is een kwalitatief hoogwaardig product met goede eigenschappen en vele toepassingsmogelijkheden, de woningbouw maakt ook steeds meer gebruik van gelaagd glas.


Voordelen

Gelaagd veiligheidsglas biedt bescherming tegen breuk en tegen risico’s van verwondingen bij een breuk. Bij een breuk blijven de scherven aan de kunststof folie kleven dat zorgt voor minder risico’s. Daarnaast zorgt gelaagd veiligheidsglas voor:

  • Minder verwondingen
  • Minder schade aan eigendommen
  • Blokkeren van schadelijke UV stralen
  • Isoleren van warmte
  • Isoleren van brand
  • Isoleren van geluid

Gelaagd veiligheidsglas biedt u veilig en zekerheid!